Alkmaar/Egmond, 05 februari 2014. In drie panden werden dinsdag hennepkwekerijen aangetroffen. Op de zolder van een schuur bij een woning aan de Kanaaldijk in Alkmaar werd een kwekerij met maar liefst 1094 planten aangetroffen. De 52-jarige bewoner werd aangehouden. Op de zolder van een woning aan de Fazantenlaan in Egmond Binnen werden 256 hennepplanten aangetroffen. Een 22-jarige man uit Heemstede werd in de woning aangetroffen en aangehouden. Op de Schipper van der Plasstraat in Egmond aan Zee werden op de eerste verdieping in twee slaapkamers in totaal 195 hennepplanten gevonden. Er was in alle drie de gevallen sprake van diefstal van stroom en bestuurlijke ontmanteling. Dit betekent dat de gemeente de kosten voor ontmanteling van de kwekerij verhaald op de verdachten.

De politie waarschuwt eigenaren van panden op te letten wie het vastgoed huurt. Het staat regelmatig in de krant: de politie treft steeds vaker hennepkwekerijen aan in bedrijfspanden op bedrijventerreinen. Ook op Google spreken de resultaten op bijvoorbeeld "leegstaand bedrijfspand hennepkwekerij" voor zich. Verhuurders komen in aanraking met allerhande schade aan hun pand en de gezondheid, en ook met georganiseerde misdaad. Deze gevaren worden meestal sterk onderschat of genegeerd door de belofte van grote winst.

Verhuurders lopen ook persoonlijk gevaar omdat hennepteelt dikwijls gebeurt door georganiseerde misdaad. Bedreigingen en intimidatie worden niet geschuwd en zelfs liquidaties komen voor.  En als de kwekerij ontdekt wordt, moet de eigenaar maar aan zien te tonen er niets met te maken gehad te hebben, anders wachten boetes van wellicht tienduizenden euro's, tijdelijke afsluiting van de stroom of zelfs tijdelijke afsluiting van het pand.

Pin It
Bekeken: 1172x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/