Alkmaar, 05 februari 2014. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat er zonnepanelen en laadpunten voor elektrische auto’s komen op de parkeergarage Kanaalschiereiland. Elektrisch rijden wordt op deze manier in Alkmaar nóg duurzamer. Het aantal 'stekker-auto’s' neemt de laatste jaren steeds verder toe. De gemeente wil daarom een goede oplaadinfrastructuur aanbieden. Er komen 10 laadpunten in de parkeergarage. Ondertussen zorgen 180 zonnepanelen ervoor dat de stroom op duurzame wijze wordt opgewekt.

De combinatie van zonnepanelen en laadpunten is tamelijk uniek in Nederland. Berekeningen hebben daarnaast uitgewezen dat deze combinatie al snel rendabel is. Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast: “Elektrisch rijden wordt daardoor in Alkmaar nóg groener. Mooier bestaat eigenlijk niet! Naast dit feit zal deze vorm van opwekking de bewustwording van duurzaamheid verder onderstrepen.”

Later in 2014 wordt ook de verlichting van de garage vervangen door de zuinigste led-variant. Een studie daarnaar wordt op dit moment uitgevoerd.

Pin It
Bekeken: 1287x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/