Alkmaar, 05 februari 2014. In 2013 is het aantal WW-uitkeringen in Nederland met 29% gestegen. In de regio Noord-Holland Noord kwam de stijging met ruim 28% iets lager uit dan het landelijk gemiddelde van 29%. Opvallend was de bovengemiddelde toename van het aantal WW-uitkeringen onder 50-plussers en vrouwen. Ook voor 2014 wordt, ondanks tekenen van licht economisch herstel, een toename van het aantal WW-uitkeringen verwacht. De stijging is wel kleiner dan in 2013. Dit, terwijl een halverwege 2013 nog geschat werd dat het aantal vacatures landelijk behoorlijk zou toenemen.

In 2013 nam het aantal WW-uitkeringen sterk toe onder 50-plussers vanwege de vergrijsde industriesector, die hard geraakt werd door de crisis. Vrouwen ondervonden maar liefst 36% stijging. Traditionele vrouwensectoren als zorg, detailhandel en administratie zijn sterk vertegenwoordigd in de regio en ook deze sector werd door bezuinigingen zwaar getroffen.

In 2014 zal het aantal WW-uitkeringen naar verwachting blijven stijgen. Dat blijkt uit de vandaag door UWV gepubliceerde Landelijke arbeidsmarktprognose 2014 (update februari). Het economisch herstel is daarvoor blijkbaar nog te broos de arbeidsmarkt reageert sowieso vertraagd op economische ontwikkelingen. Het aantal WW-uitkeringen stijgt landelijk volgens de prognose met circa 50 duizend (+12%) tot 485 duizend. Deze toename is minder sterk dan in 2013.

Volgens de UWV-prognose lijkt de grootste krimp in de bouwsector achter de rug. Voor de industrie geldt dat door verbeterde productietechnieken de werkgelegenheid afneemt. Daar staat tegenover dat de sector vergrijst waardoor weer vacatures zullen ontstaan. In de seizoensgebonden horecasector, sterk vertegenwoordigd in de regio, neemt door de toenemende consumentenbestedingen het hotel- en restaurantbezoek naar verwachting toe. De werkgelegenheid zal daarom in deze sector waarschijnlijk niet verder afnemen.

Pin It
Bekeken: 1011x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/