De Nederlandse vlaggen worden na 4 mei weer tot de top van de masten gehesen. Het is nu 5 mei, de dag dat we de bevrijding van Nederland vieren. Zo ook op het Bevrijdingsfestival. Na een tocht van bijna 120 kilometer overhandigden de vier atleten met applaus van de vrijheidvierders hun fakkel aan burgemeester Anja Schouten en kinderburgemeester Malaika Mughal Uribe.

Traditiegetrouw brengen atleten door heel Nederland het Bevrijdingsvuur vanaf Wageningen - de stad waar in 1945 de vrijheid begon - thuis. Dat was dit jaar ook het geval. De mannen zijn door regen en wind gelopen om het vuur naar Alkmaar te brengen. En met het ontsteken van het Vrijheidsvuur kon ook het Bevrijdingsfestival écht van start gaan. Foodtrucks, mensen en muzikanten vulden het terrein van de Gasfabriek.

Veel Alkmaarders komen al jaren naar het festival. Maar dan in het park De Hout. Dat verliep dit jaar anders. De komst van de lepelaars gooide roet in het eten. Het festival moest verplaatst worden.  En gelukkig kon dat. De bezoekers hadden geen moeite om de nieuwe locatie te vinden, want het modderige terrein van de Gasfabriek liep al snel vol met feestgangers.

Al met al was de sfeer goed tijdens Bevrijdingsdag. Met een hapje en drankje genoten de mensen van de muziek. Het verliep zó goed dat het mogelijk niet het laatste jaar is dat het festival bij de Gasfabriek wordt gehouden.
Pin It
Bekeken: 623x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/