Vakkundige autodieven hebben het in regio Alkmaar voorzien op onderdelen van Mercedessen. Een Mercedes dealer kreeg op één dag vier telefoontjes van gedupeerden, over een auto-inbraak waarbij het stuur was gedemonteerd en meegenomen. Een berger kwam zelfs op uit op vijf.

Eén van de Mercedes-rijders die de klos is, werd vrijdagochtend wakker gebeld door zijn buurman.  "Ik zag dat mijn linker achterdeur openstond, ook is er een raampje ingeslagen", vertelt hij tegen NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal. Hij blijft liever anoniem. Hij keek in zijn auto en zag dat zijn stuur was verdwenen. "Verder hebben ze niets meegenomen, ze hebben niet eens in het dashboard gekeken. Er is puur ingebroken voor het stuur."

Toen de man de Mercedes dealer later belde, hoorde hij dat ze die dag al drie keer waren gebeld over een vergelijkbare autokraak. Zijn auto is opgehaald door een berger, die NH vertelde dat het voor hen de vijfde melding die week was. "En vorige week konden we naar Heerhugowaard." De politie ontving tot voor het weekend één keer een aangifte van een inbraak bij een Mercedes, en wist van nog drie gevallen. Mogelijk volgen er nog meer aangiften. (tekst gaat verder onder de foto)

De nu stuurloze Mercedes-rijder baalt flink. "Het wordt wel opgelost, maar in de ochtend ben je toch twee uur lang aan het bellen." Toch kan hij er ook wel een beetje om lachen. "Mijn hele leven is al een beetje stuurloos, waarschijnlijk had ik gewoon in kunnen stappen en gaan rijden. Het past wel een beetje bij mij."

Er kan even een golf van auto-inbraken zijn en dan is het weer voorbij. "Vaak zien we dat er met soortgelijke gevallen sprake is van mobiel banditisme. De dieven hebben het dan vooral voorzien op de airbags en sturen van luxe auto’s van Duitse merken, maar ook katalysatoren. Dit soort inbraken gaan vaak op bestelling. Die specifieke onderdelen zijn dan nodig om bijvoorbeeld een schadeauto op te knappen." Doorgaans zijn het internationaal opererende bendes. (tekst gaat verder onder de foto)

In maart 2021 waren veel Priussen doelwit. Regio Alkmaar er nog "goed" vanaf. Elders in het land werd een man opgepakt met drie gestolen katalysatoren. (archieffoto: Politie)


Dat ze hier toeslaan komt niet zo vaak voor, omdat er weinig ontsnappingsroutes zijn de provincie uit. Er is keuze uit drie tunnels en twee dijken, en daar hangen allemaal camera's. De bendes opereren graag in de buurt van de grens. Toch gebeurde het hier ook al eerder, zoals in 2015 eveneens bij Mercedessen en in 2018 bij BWM's en ook een jaar geleden nog bij BMW's. In het voorjaar van 2021 was er een ware plaag gaande bij Toyota Pruissen. Er ontstond zelfs een wachtlijst voor het verkrijgen van een nieuwe katalysator. In 2022 waren Priussen weer doelwit. (foto: NH Nieuws / privé archief)
Pin It
Bekeken: 1021x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/