Na een mooi zonnig weekend is het nu ongelofelijk vies weer en dat blijft nog een aantal dagen zo. Reden voor de aannemer van de provincie om te wachten met groot onderhoud aan de N242. Dit zou van donderdag 18 tot en met maandag 23 april worden gedaan, maar is nu verplaatst naar 13 juni tot en met 18 juni.

Binnenkort zou het asfalt vervangen worden tussen de Nollenweg (N508) en de Bestevaerstraat in Alkmaar, voor verkeer op de N242 in de richting van de A9. Maar stevige wind, regen en lagere temperaturen tijdens het aanbrengen van "stil asfalt" kunnen ervoor zorgen dat de kwaliteit minder goed wordt.  De beste temperatuur hiervoor is 15 graden en droog. Als vers asfalt te snel en te veel afkoelt ontstaan er mogelijk klonten, die sneller kunnen leiden tot scheuren en loskomende steentjes.

Donderdagnacht wordt tussen 20:00 en 05:00 uur gefreesd. Verkeer rijdt vrijdag over een weg zonder toplaag maximaal 50 km/u richting de A9. Tussen vrijdag 20:00 en maandag 05:00 uur wordt opnieuw geasfalteerd en de belijning gelegd. De afronding vindt plaats op maandagnacht van 20:00 tot 05:00 uur.

Het asfalteren van de andere weghelft voor verkeer richting Heerhugowaard vindt plaats van donderdagavond 23 tot maandagochtend 28 mei. Dan wordt hetzelfde schema aangehouden.

Op de donderdagnachten vinden freeswerkzaamheden plaats. Het verkeer rijdt hierdoor vrijdag overdag over een weg zonder de toplaag van het asfalt en mag hooguit 50 km/u rijden. In het weekend wordt de weg geasfalteerd, nieuwe belijning aangebracht en tijdens de afsluiting op de maandagen rondt de gebiedsaannemer de werkzaamheden af.

Verkeer wordt omgeleid via ring-west van Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1300x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/