Geef op 4 en 5 mei een sportieve invulling aan de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Belangstellenden kunnen in het herdenkingsweekend mee doen aan een fietstocht langs bijzondere overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog in Bergen, met name rondom het militaire vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog.

Het belooft een theatrale tocht te worden met onderweg aandacht voor moderne dans, theater, zang, vertelkunst en muziek. Volgens de organisatie zal het een herdenkingstocht worden waarbij iedereen zich welkom voelt, waarin andere en huidige conflicten een plek krijgen en de waarde van vrijheid wordt benadrukt.

Op 4 mei worden de fietsers getrakteerd op Hakim, theaterartiest en mimespeler. Hij vertaalt persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog verbonden met zijn eigen oorlogsverleden naar de wereld van de kleine en grote kinderen.

Choreografe Angela Vriend onderzoekt op 5 mei hoe het voelt om alles te verliezen wat je liefhebt en om alles wat bekend is achter je te laten. Vrouwen uit drie generaties dansen over dit thema, op prachtige muziek gecomponeerd en uitgevoerd door Jorgen Boots. De dansers zijn Angela Vriend, Karin Steenhart, Jody Visser en Loes Kaandorp. Voorafgaand aan iedere voorstelling vertellen jonge erfgoeddragers persoonlijke verhalen van ooggetuigen die de Tweede Wereldoorlog meemaakten in de regio Bergen. Het hele programma is te vinden op de website van de organisatie. 

De routes starten tegenover Groeneweg 14 in Bergen en kaarten kosten 5 euro inclusief tapas en drankje. Ze zijn te koop in Art Gallery Tha Banque op Plein 29 Bergen en via de website van de organisatie.

Aan het einde van de tocht staan de tapas en een drankje klaar bij de Philestijnse molen in Bergen. De vertrektijden zijn op 4 en 5 mei om 13:00 uur en daarna elk half uur tot 14:30 uur. Gidsen van de Historische Vereniging Bergen zullen de fietsers begeleiden.
Pin It
Bekeken: 95x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/