De lolbroeken kunnen er op los: het verschil zit inderdaad in twintig centimeter. Twintig centimeter meer en het leven van de mobiele beller en internetter in Alkmaar is opeens meetbaar mooier. Provider Vodafone heeft de installatie op de watertoren aan de Bergerweg vervangen. Er staan nu twintig centimeter langere antennes en nieuwe zendunits op.

"Door het vervangen van de antennes is het mogelijk om van alle beschikbare frequenties gebruik te maken", licht Farisa el Moussaoui van Vodafone toe. "We hebben de antennes dus niet hoger gehangen, maar vervangen door langere antennes." Daarmee wordt meteen ingespeeld op de de hogere eisen die vanaf 2026 voor de internetsnelheden gaan gelden. Providers moeten per gemeente zo goed als overal goede dekking bieden, en over een kleine twee jaar 10 Mbit/s internet.

Al is de nieuwe antenne maar twintig centimeter langer, Vodafone moest er toch een vergunning aanvragen. De watertoren is een gemeentelijk monument en bovendien zorgde dat stukje extra ervoor dat de in Alkmaar maximale bouwhoogte van 32 meter nét overschreden werd. Maar daar had de gemeente geen problemen mee.
Pin It
Bekeken: 852x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/