Wie in Heiloo 'BMX' zegt, zegt dan eigenlijk ook meteen 'Boscrossers'. De club is in 1981 ontstaan met een paar jongens die in het bos van Heiloo wilden crossen. Inmiddels gaat het er wel iets anders aan toe. En sinds zaterdag zien ze er zelfs anders uit. "Vanwege de strepen vind ik het een beetje op Spiderman lijken. Daar ga je wel sneller van fietsen!"

Na vier jaar werd het tijd om het bekende shirt van de Boscrossers te vervangen door iets dat er weer lekker fris uitziet. Dus werd er een nieuw shirt ontworpen. "Dat is natuurlijk altijd een dingetje, maar dit shirt is door een commissie beoordeeld en goedgekeurd", verteld Walter van Veen van de Boscrossers aan Streekstad Centraal. (tekst loopt door onder de foto)

De oude (voorgrond) en nieuwe (achtergrond) shirts van de Boscrossers in één beeld gevangen. (foto: Streekstad Centraal)


Zaterdagochtend werden de nieuwe shirts uitgedeeld aan de crossers en mochten de eerste meters worden gemaakt. De verpakking werd gretig opengetrokken en de oude shirts verdwenen van de schouders om op de grond te eindigen. "Sommigen vinden het nieuwe shirt top, anderen vinden het minder en weer anderen zitten in het midden", constateert Van Veen.

Uiteraard is er naast de vertegenwoordiging van de kleuren van de Boscrossers - rood, wit en blauw - ook goed op de functionaliteit gelet: De vorm is voor de BMX bedacht. Er zitten geen ritsen of zakken in want dat mag niet. En uiteraard lange mouwen want BMX is een risicosport. En áls je dan valt is het ook wel fijn als het tegen een stootje kan.

Dit weekend werd het shirt niet alleen uitgedeeld, maar krijgt het ook meteen de vuurdoop bij de Nederlandse kampioenschappen in Barendrecht.
Pin It
Bekeken: 577x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/