De brand die zondagnacht de Pesiehal langs de Bergerweg in Alkmaar in lichterlaaie zette, is aangestoken. De politie heeft in de hal twee verpakkingen met brandbare vloeistof aangetroffen. De tennisbanen en de kantine zijn verwoest en voorlopig niet bruikbaar. "Geen idee door wie of waarom."

"We voelen ons slecht. Het is waanzinnig vervelend wat er gebeurd is. Roetschade, waterschade, de vloer kapot, alles is stuk", zo laat eigenaar van de hal Paul Neijens weten aan NH, mediapartner van Streekstad Centraal. Hij noemt het een drama. (de tekst loopt door onder de foto)

Eigenaar Paul Muijens noemt de aangestoken brand "een drama". (foto: NH Nieuws)


Ook hij heeft van de politie gehoord dat er sprake is van opzet. De melder van de brand zou twee mensen op een fatbike weg hebben zien rijden. Maar dat hoeven niet de daders te zijn, benadrukt de politie.

Het is niet de eerste brand bij een sportgelegenheid die blijkt te zijn aangestoken. Ook bij de brand van 2 maart in de kantine van BSV Bergen aan de Oudtburghweg lijkt opzet in het spel te zijn. Een verzekeringsexpert heeft dat gemeld en de club heeft aangifte gedaan van brandstichting. De politie wil opzet daar niet bevestigen omdat daar geen vervolgonderzoek is gedaan. (tekst loopt door onder de foto)

De verwoesting in de Pesiehal is groot. De hal is voorlopig niet bruikbaar. (foto: NH Nieuws)


De aangestoken brand in Alkmaar is voor de politie wel aanleiding om opnieuw naar de brand in Bergen te kijken. Mensen die getuige zijn geweest van een van de twee branden worden opgeroepen hun informatie te delen met de politie.
Pin It
Bekeken: 1662x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/