Het lijkt zo zinloos. Twee teams van vier mensen die tegenover elkaar zitten in een bovenmaats soort kano en na een teken zo hard mogelijk hun eigen kant op roeien. In een zwembad. Het leidt tot... bloedfanatieke deelnemers die zich in één minuut helemaal leeg roeien. "Wat gaan wij doen? Wij gaan winneeeen!"

Het heet Dragontrek en zaterdag streken de deelnemende teams neer in zwembad de Hoornse Vaart in Alkmaar. " Het is een sport die is overgewaaid uit Duitsland, daar zijn de boten nog veel groter en zitten er twintig roeiers in, wij doen het hier met acht roeiers. Er doen ongeveer vijftien clubs in Nederland aan mee", zo laat Hessel Jansen aan Streekstad Centraal weten. Hij hoort bij de Alkmaarse Odysseus Dragons. (tekst loopt door onder de foto)

Twee teams die in één boot bloedfanatiek de tegenovergestelde kant op roeien, dat is Dragontrek. (foto: Streekstad Centraal


Het Dragontrek komt voort uit het op zichzelf al spectaculaire Drakenboot racen en werd in Nederland voor het eerst gehouden in 2013. Dragontrek is veel korter en explosiever, maar zeker niet makkelijker, beaamt ook Jansen: "Nee het is inderdaad niet makkelijk. Je hebt maar een minuut dus het komt aan op techniek en samenwerken. Wie de peddel niet diep genoeg in het water steekt, heeft eigenlijk al verloren."

En dat 'maar een minuut' blijkt ook een kwestie van mening te zijn. Want een gesprekje met deelnemers levert al snel op dat écht een minuut helemaal voluit gaan vanuit de boot gezien veel, veel langer lijkt. "De spierpijn is er nu al. En morgen ook. En overmorgen, maar we geven alles wat we hebben." Een overwinning maakt dan natuurlijk veel goed. "Ja fantastisch. We leven toe naar één wedstrijd, en die hebben we gewonnen!"
Pin It
Bekeken: 1173x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/