Zeven beheerders van rijksmonumenten in de regio mogen zich gelukkig prijzen met een bijdrage van de provincie. De Schermer Molens Stichting wist met een subsidie van maar liefst 350.000 euro een flink deel binnen te halen. Het is geen 'gratis geld zonder voorwaarden', van de ontvangende organisatie wordt verwacht zelf hetzelfde bedrag in de renovatie te stoppen.

Bij elkaar deelt de provincie 5,5 miljoen uit voor onderhoud en renovatie van rijksmonumenten. Voor de Schermer Molens Stichting btekent het dat Bovenmolen E in Schermerhorn aangepakt kan worden. De molen staat niet meer waterpas omdat de fundering is doorgezakt. Van het geld dat overblijft mag Poldermolen O in Stompetoren zich nieuw wiekenkruis aan laten meten. Slechts twee organisaties krijgen grotere bedragen uit de subsidiepot.

Er is nog een molen in de regio waar de provincie geld voor heeft gereserveerd. Gemeente Bergen mag rekenen op ruim 83.000 euro voor de restauratie van de Philisteinse Molen. Het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo doet hier niet veel onder met bedrag van rond 81.000 euro.

De Protestantse gemeente Graft-De Rijp is krijgt ruim 41.000 euro voor de restauratie van de Protestantse kerk in West-Graftdijk en krijgt ook nog eens bijna 50.000 euro voor stabilisatie van de orgelvloer.

De andere monumenten in de regio waar de provincie geld voor heeft vrijgemaakt zijn de Stolp Vredeburg in Limmen, de Nederlands Hervormde Dorpskerk in Castricum en de Grote Kerk van Alkmaar. (foto: Erfgoed Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 800x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/