De 18-jarige Amsterdammer die op heterdaad werd betrapt bij een poging om een brandbom tot ontploffing te brengen in de Lekstraat blijft nog zeker drie maanden vastzitten. Ook een 24-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van het afsteken van een explosief in de Baansingel heeft dat te horen gekregen. Daarmee zijn de verzoeken van hun advocaten afgewezen. Die hadden gevraagd of ze het verdere onderzoek in vrijheid mochten afwachten.

Een 19-jarige man uit Utrecht die wordt verdacht medeplichtig te zijn aan een poging tot brandstichting bij hetzelfde huis in de Lekstraat, zit ook nog vast en hoort binnenkort of zijn voorarrest wordt verlengd. Hij is mogelijk de bestuurder van de auto waarmee de dader naar de Lekstraat is gebracht. De 66-jarige chauffeur uit Amsterdam die zijn 18-jarige plaatsgenoot had afgezet is wel vrij, maar is ook nog verdachte.

Ook een 17-jarige en twee 21-jarige Amsterdammers horen binnenkort of ze vrij komen. De 17-jarige werd op 10 februari betrapt bij de tot op heden laatste poging om een aanslag in de Lekstraat te plegen. aangehouden nadat hij explosieven in de struiken had gegooid. De andere twee zaten in een auto, waarmee hij naar Alkmaar was gereden. Daarin zaten nog twee 20-jarige Amsterdammers. Zij zijn vrijgelaten maar nog wel verdachte.

De laatste arrestatie die aan de explosiereeks in Alkmaar is gekoppeld gaat om een 18-jarige man uit Utrecht. Hij heeft mogelijk explosieven en vervoer geregeld voor de aanslagen .
Pin It
Bekeken: 989x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/