Alkmaar vangt namens Castricum statushouders op in het Regionaal Wooncentrum Picassolaan. Daar was genoeg ruimte voor, maar op 1 april wordt het opvangcentrum opgedoekt. Gemeente Castricum moet straks de eigen boontjes doppen, maar zes gezinnen hebben aangegeven binding te hebben met Alkmaar. De colleges van beide gemeenten zijn overeengekomen dat deze statushouders in Alkmaar kunnen blijven.

Beide gemeenten hebben een minimum aantal statushouders dat ze op moeten gaan vangen. Door de definitieve 'adoptie' zal Alkmaar eerder aan haar quotum komen en krijgt Castricum extra tijd om voldoende opvang te creëren. Er is afgesproken dat Castricum eventuele juridische procedures over aangeboden nieuwe huisvesting aan statushouders in de eigen gemeente zelf voert.

"De afspraak met de buurt blijft bestaan dat het Regionaal Wooncentrum uiterlijk 1 april 2024 gesloten wordt", vult het college van Alkmaar aan. "Dit wel met de kanttekening dat er geen onvoorziene omstandigheden optreden. Met deze afspraken zien wij de afronding van het Regionaal Wooncentrum met vertrouwen tegemoet."

Mocht Castricum vóór 1 april onvoldoende plek hebben voor de statushouders die het wél over zouden moeten komen, dan zal het de extra opvangkosten die Alkmaar maakt vergoeden. En ook dat zal met de quota worden verrekend.
Pin It
Bekeken: 882x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/