We doen het rijdend en we doen het lopend. We gaan bijna dagelijks meerdere keren van het ene punt naar het andere punt. Voor werk, of gewoon omdat we dat willen. Of omdat we bij iemand op bezoek gaan. Daarbij hebben we wegen, bruggen, parkeergarages, spoorwegovergangen en meer nodig. Maar als we met steeds meer zijn hoe moet dat dan? Past dat wel? Hebben we daar wel genoeg geld voor? "Dat betekent dat als we niets doen, dan loopt alles vast."

Er moeten dus plannen gemaakt worden voor onze mobiliteit: een mobiliteitsvisie. Geboren en getogen Alkmaarder Christiaan Peetoom is wethouder mobiliteit en wil daar mee aan de slag. "We hebben beperkte ruimte en heel veel ambities met elkaar, dus daar zullen we keuzes in moeten maken", vertelt hij aan Streekstad Centraal. (tekst loopt door onder de foto)

Wethouder Christiaan Peetoom brengt de vragenlijst over mobiliteit onder de aandacht. (foto: Streekstad Centraal)


We treffen hem tijdens een rondje flyeren. Hij spreekt mensen aan en brengt onder de aandacht dat er een online onderzoek is waar iedereen zijn of haar voorkeuren en gewoontes kan aangeven. "Ja , dat vinden we heel belangrijk. We willen toch echt wel een paar duizend reacties. En we willen weten wat mensen vínden"

Want niet alles kan. Er is een beperkte hoeveelheid geld en er is beperkte ruimte. "We moeten inderdaad keuzes maken. En daarover moeten we ook met elkaar in gesprek. Om de juiste keuzes te kunnen maken en een visie te kunnen ontwikkelen die ook echt gedragen wordt. Niet alleen door de Alkmaarders, maar ook door de mensen die hier vaak komen."

Het onderzoek is te vinden op de website van de gemeente Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 774x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/