Maria Quartel mag zich een jaar lang de beste snert-kok van Nederland noemen. Dat is de uitkomst van het 'NK Snert Koken' dat zaterdag werd gehouden in Zuidschermer. Eén van de vaste bestanddelen van deze klassieker uit de Nederlandse keuken is knolselderij. Voor die groente is er jaarlijks extra aandacht vanuit Zuidschermer.

Het Nederlands Kampioenschap werd voor de elfde keer georganiseerd door boer Ted Vaalburg die knolselderij verbouwt. Dat is volgens hem dan ook een onmisbaar ingrediënt voor de perfecte erwtensoep. "Het is mijn grote geheim en je mag het tegen niemand zeggen", begint hij lachend. "Maar dat is dat je er heel veel knolselderij in doet."

Er werd zeker niet alleen maar erwtensoep gekookt in Zuidschermer. In de categorie 'creatief met knolselderij' won Guus Hamers met z'n knolselderij steak.

Het moge duidelijk zijn: boer Ted organiseert dit event en het NK 'om de knolselderij meer onder de aandacht te brengen'. Want volgens hem zijn de mogelijkheden met deze groente eindeloos. "Je kan er zoveel van maken: paella, ijs en zelfs shoarma. En mensen kunnen het hier allemaal proeven."

Naast knolselderij kunnen de paar duizend bezoekers genieten van verschillende lekkernijen, muziek en voor de kinderen is het springkussen opgeblazen. Maar het hoogtepunt van de dag is toch wel de bekendmaking van de Nederlands Kampioen snert koken. De grote winnaar blijk Maria Quartel, die samen met haar schoonmoeder meedoet. Tegenover de camera van mediapartner NH toont ze zich bescheiden: "Hij was iets te dun... Maar dat is op het laatste moment toch goedgekomen."
Pin It
Bekeken: 940x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/