Deze maand presenteert KunstNetTV iedere week een muziekdocumentaire uit het rijke archief dat het door de jaren heen heeft opgebouwd. Deze week wordt een ode gebracht aan de componist Simeon ten Holt, die op 24 januari 1923 werd geboren in Bergen. Te zien is 'De Citadel' van Rient van de Crommert.

Rient van de Crommert studeerde in 2019 nog aan de Willem de Koning Academie, toen hij contact zocht met de redactie van KunstNetTV. Voor een lesopdracht wilde hij een film maken over Simeon ten Holt en vroeg toestemming om filmmateriaal van de stichting over de componist te mogen gebruiken.

Al op de middelbare school kwam Van de Crommert in aanraking met de muziek van Ten Holt. Niet alleen de muziek van de Bergense musicus inspireerde hem, maar ook zijn memoires ‘ Het woud en de citadel ‘. De memoires vormden de opzet van de docufilm 'De Citadel'. Rient van de Crommert sprak met de pianisten Kees Wieringa en Jeroen van Veen, beide bekende vertolkers van pianowerken van Ten Holt. De Rotterdamse filmmaker interviewde ook weduwe Colette ten Holt.

Van de Crommert wisselt de beelden van de interviews af met getekende animaties. Deze vertelstijl heeft hij vaker gebruikt. Te horen is het beroemde Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

De Citadel is dagelijks te zien vanaf 10:00 en 22:00 uur op televisie te zien bij Streekstad Centraal en is ook te vinden op kunstnet.tv.
Pin It
Bekeken: 618x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/