Storm Ischa heeft maandagochtend Bettina van de kant gerukt en richting de horizon gestuurd. Voor de duidelijkheid: Bettina is een woonboot die normaal gesproken te vinden is langs het Zeglis in Alkmaar. Maar daar kwam maandagmorgen dus verandering in. "Ik werd om 05:00 uur uit mijn bed gebeld."

We spreken de broer van de eigenaar die bij daglicht toch nog maar even komt controleren of er toch geen ongeziene schade is. En die 'liever niet met zijn naam in het artikel wil'. Bettina lijkt in orde, en het is een klein wondertje dat er geen schade is aan andere boten. Omdat eerst de bevestiging aan de windkant kapot ging draaide de woonboot precies om de boot die ernaast lag heen. "En zie je die twee boten daar bij Witsen? Daar is ie nét links langs gegaan. Hij lag vlak naast die linker boot." (tekst gaat door onder de foto)

Bettina is weer terug op haar ligplaats en zit goed vast. Op de achtergrond de boten die ternauwernood werden gemist. (foto: Streekstad Centraal)


De woonboot dobberde maandagochtend, voortgedreven door de wind, naar de jachthaven Nicolaas Witsen, waar ze tegen de kade tot stilstand kwam. Hulpdiensten kregen een melding van een zinkende boot, maar bij aankomst bleek dat gelukkig niet het geval. Later die ochtend is Bettina terug gesleept naar haar ligplaats en met dikke spanbanden vastgemaakt. (tekst gaat door onder de foto)

Voorzichtig wordt Bettina na haar nachtelijke avontuur weer op haar plek gelegd. (foto: Streekstad Centraal)


"Mijn broer is de eigenaar, maar die zit in het buitenland en belde me om 05:00 uur wakker." Of hij zo snel mogelijk wilde gaan kijken. En inderdaad, Bettina was losgerukt. "Ook de waterleiding en de gasleiding waren kapotgetrokken. Ik haalde de waterleiding uit het water en het water spoot eruit. Gelukkig staat er weinig druk op een gasleiding, dus als ie in het water ligt komt er al niks meer uit."

Meer dan de gas- en de waterkraan dichtdraaien kon er 's nachts niet gedaan worden. De brandweer had zich inmiddels over woonboot ontfermd en later in de ochtend werd de woonboot terug gesleept.
Pin It
Bekeken: 1362x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/