Kunst is er op heel veel plekken in de gemeente en kunst is ook heel veelzijdig. Van hoge literatuur tot gezellige kluchten, van beeldende kunst tot muziek. Vaak is dit veelzijdige Alkmaarse cultuuraanbod het werk van vrijwilligers, van amateurgezelschappen. Maar stijgende kosten zorgen bij deze verenigingen meer en meer voor hoofdbrekens.

De gemeente komt daarom over brug met extra subsidie. Veel geld: bij elkaar gaat het om 100.000 euro die de gemeente extra begroot voor amateurkunst. "De subsidieregeling Amateurkunstbeoefening is aangepast en uitgebreid", laat de gemeente weten. Het geld kan breder worden ingezet, dus ook voor literaire evenementen of voor exposities van beeldende kunst. En er is dus domweg méér van, van dat geld.

"De huidige bijdragen worden met 6,2% geïndexeerd", zegt het college daarover. Dat betekent dat de hoogte ervan wordt aangepast aan de inflatie. Maar daar blijft het dus niet bij, de regeling wordt echt genereuzer. Met een enquête inventariseerde de gemeente Alkmaar waar precies behoefte aan was. Daar stemt het college nu het beleid op af.

"De subsidieregeling wordt uitgebreid met de mogelijkheid om één keer per jaar een extra subsidie van maximaal 1.000 euro aan te vragen", legt de gemeente uit. "De extra subsidie is bedoeld voor het organiseren van een extra activiteit of voor het aanschaffen van nieuwe materialen." Zo blijft Alkmaar ook ná 1 januari 2024 verzekerd van een veelzijdig cultuuraanbod, voor en door Alkmaarders.
Pin It
Bekeken: 592x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/