Het is het grootste evenement van Nederland, herhaalt de gemeente Alkmaar nog maar eens. En dus móet het goed gaan. Toch is de jaarwisseling traditioneel ook een moment waarbij grenzen worden opgezocht en gestunt wordt met legaal én illegaal vuurwerk. Het zijn zaken waarop de gemeente zich nu al uitgebreid voorbereid.

Dat blijkt uit de raadsbrief van de burgemeester. "Net als voorgaande jaren wordt de jaarwisseling in afstemming met meerdere partners georganiseerd", laat zij weten. Het gaat daarbij om een samenwerking van de Veiligheidsregio NHN, de brandweer, politie en handhaving, maar ook om Stadswerk072, de Omgevingsdienst en de gebiedsteams binnen de gemeente Alkmaar. Oftewel: eigenlijk iederéén die werkt met veiligheid in de openbare ruimte. Het laat zien hoe groot de impact van de jaarwisseling is.

Weer totaal vuurwerkverbod in Alkmaarse binnenstad In de binnenstad geldt weer een vuurwerkverbod. (foto: Streekstad Centraal)


De binnenstad moet vuurwerkvrij blijven, bepaalde de gemeente al eerder. Daar moet tijdens de jaarwisseling wel op worden gehandhaafd: "Team Handhaving heeft op Oudejaarsdag en –avond een aanvullende rol", schrijft de burgemeester daarover. Er is extra toezicht op verschillende plekken in de binnenstad en ook van de camera's zal gebruik worden gemaakt om wie tóch vuurwerk ontsteekt op te sporen.

In andere delen van de stad wordt met 'wijkmoeders' gewerkt, die jongeren direct kunnen aanspreken op hun gedrag. Dit is het geval in Hoefplan en in Nieuw Overdie. "Net als voorgaande jaren verwachten we op twee locaties vreugdevuren, daarover hebben we contacten met personen in de wijk", vult de burgemeester nog aan. Jongerenwerkers gaan voorafgaand aan het feest al het gesprek aan, bijvoorbeeld tijdens sportactiviteiten.

Al bij al kijkt de gemeente met vertrouwen naar wat komen gaat. "Tot op heden hebben we geen signalen dat het komende jaarwisseling een onrustige jaarwisseling gaat worden." Maar mocht het onverhoopt tóch ongezellig worden, dan kan er dus snel worden ingegrepen.
Pin It
Bekeken: 743x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/