Langs de Alkmaarse Marconistraat is de afgelopen jaren een ware broedplaats ontstaan voor ambachten. Culturele of bijvoorbeeld creatieve bezigheden, het maakt niet uit. Zaterdag werd een ware Makersmarkt georganiseerd om die kunsten en talenten te laten zien.

"Deze markt is een plek waar we mensen enthousiast proberen te maken voor techniek", vertelt Sander Tensen van de Makersmarkt. In de Alkmaarse Stadsfabriek klinkt muziek. Er wordt gesmeed, geknutseld, gefröbeld en nog veel meer. "We hebben diverse demonstraties en dan laten we zien hoe techniek eigenlijk werkt." Omdat rondkijken ook alleen maar rondkijken is, konden bezoekers onder begeleiding ook aan de slag. Want daar gaat het volgens Tensen om: maken. "Je kan je voorstellen dat je thuis geen ruimte hebt voor de machinerie die hier staat. Dus als je hier huurt, kun je ook gebruikmaken van de faciliteiten die we hebben."

Maar het gaat verder dan de machines. Want wie in de Stadsfabriek zijn ei kwijt wil, moet ook bereidt zijn om te leren. André van Rijswijck staat bij een van de machines. "Als je een idee hebt om iets te maken, je bent creatief, dan kan je het zeker zelf doen. En als je het niet kan gaan we je helpen. Alles is te leren."
Pin It
Bekeken: 727x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/