De winter heeft zich in eigen land al laten gelden en dat zal ook in de bergen van zuidelijk Marokko gaan gebeuren. Het klimaat mag daar dan heel anders zijn, toch bestaat daar zeker ook een kille wintertijd en die zal extra hard voelbaar zijn in dat deel van Marokko dat in september dit jaar werd getroffen door een zware aardbeving. En dus blijft alle hulp welkom.

Eind september werd in de Alkmaarse gemeenteraad opgeroepen tot een gebaar vanuit de gemeente voor het getroffen gebied. Want juist met dit deel van Marokko heeft Alkmaar een speciale connectie, legde de Alkmaarse politicus Mohamed Nabih uit: "Hoe zuidelijker, hoe meer familie". Hij, maar ook heel veel andere Alkmaarders hebben hun roots in het getroffen gebied liggen. Daarin onderscheidt de Alkmaarse Marokkaanse gemeenschap zich van de meeste andere gemeenschappen in Nederland.

Betrokkenheid uitte de gemeente al eerder, door de vlag halfstok te hangen. Maar deze week, twee maanden na het verzoek daartoe van de raad, komt er ook een concretere toezegging van het college. "Op 28 november heeft college het besluit genomen 1 euro per inwoner te doneren aan GIRO 6868", schrijven burgemeester en wethouders. "Dit komt neer op een bedrag van 112.290 euro."

De gelden komen op deze manier terecht bij het Rode Kruis, dat hulp biedt aan de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. In oktober al waarschuwde het Rode Kruis voor de gevaren van de intredende winter in het gebergte: "Met de winter in aantocht, is het een race tegen de klok om goed geïsoleerde onderkomens naar deze vaak afgelegen gebieden te brengen."
Pin It
Bekeken: 765x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/