Pakjes, Pieten, pepernoten en natuurlijk Sinterklaas. Ook dit jaar is Museum BroekerVeiling door de goedheiligman uitgekozen als locatie van zijn pakhuis. Om alle aspirant-Pieten de kans te geven het hoge niveau te halen, kunnen ze daar terecht.

"Pieten moeten trainen om tegen de daken te kunnen lopen en de straten in te gaan", vertelt Jan-Willem Lakemond van het Pakhuis van Sinterklaas. "Het is een gigantisch succes." Vanuit Broek op Langedijk gaan de Pieten 's nachts de daken op om schoentjes te vullen, maar daarvoor moeten ze natuurlijk goed oefenen. In het pakhuis is de opleiding tot echte Piet gevestigd. Daar kunnen alle eigenschappen die een Piet nodig heeft aangescherpt worden. Ook Sinterklaas zelf komt een kijkje nemen. "Mijn Pieten zijn helemaal top, maar ze kunnen altijd wel beter", zegt hij.

De lighallen van het Langedijkse museum zijn omgetoverd tot trainingsparcours. Er zijn veertien spelletjes. Denk bijvoorbeeld aan sjoelen, glijden en klimmen. "Op daken springen en over balken rennen.", somt een Piet op voor de camera van Streekstad Centraal. " We doen veel aan onze conditie."
Pin It
Bekeken: 982x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/