Hij komt, hij komt, die lieve goede sint. Het weer zat niet bepaald  mee, maar Navigatiepiet kon de Pakjesboot toch veilig door de Alkmaarse wateren loodsen. Traditiegetrouw kwam sinterklaas zaterdagmiddag weer aan op de Alkmaarse Bierkade.

Kinderen stonden in groten getale langs de kade. Daar was het om 12:30 nog uitgestorven, door het slechte weer, maar toen de boot eindelijk de bocht om kwam stond de kade afgeladen vol. Want uiteindelijk wil iedereen, weer of geen weer, toch een glimp opvangen van Sint en zijn Pieten. "Het is een prachtige ontvangst. Het is alleen koud en nat, maar dat maakt voor ons niet uit", zegt de goedheiligman.

Na de landelijke intocht in Gorinchem vond de Sint samen met zijn Pieten de tijd om ook nog naar de Alkmaarse binnenstad te komen. En dat was het waard geweest, vond de Sint: "Ik krijg er kippenvel van." Al moest hij toegeven dat hij ook vóór aankomst al een beetje kippenvel had gehad door het kille weer.

Aan zijn zijde burgemeester Anja Schouten. De burgemeester heeft vol spanning gekeken naar het Sinterklaasjournaal, zo bleek. Want wat moet de Sint zonder het grote boek en het Pietenhuis? "Het is uiteindelijk weer goedgekomen, Sinterklaas is er. Hij trekt even droge handschoenen aan en dan gaan we de stad, wijken en buurten in, en morgen de dorpen. Want iedereen mag zien dat Sinterklaas er is."
Pin It
Bekeken: 1368x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/