De vier V's van 450 jaar victorie blijven Alkmaar bezighouden. Het hele jaar staat in het teken van: verdraagzaamheid, verscheidenheid, vrijheid en verbinding. Tijdens het concert van De Stemband werd vooral stilgestaan bij die laatste twee. Want oorlog dat is van alle tijden, maar vrijheid en verbinding ook.

Queen, Aerosmith maar bijvoorbeeld ook muziek van de Haage popgroep Son Mieux. Het kwam allemaal voorbij tijdens het optreden van het Alkmaarse koor. "We kunnen zien dat in de wereld misschien niet heel veel veranderd is", vertelt Ruud Wesseling van De Stemband. "Dingen gaan op een andere manier, maar de verbinding is natuurlijk altijd al geweest. Dat hebben we proberen te verweven in de nummers."

Elk jaar geeft De Stemband een groot concert. Dat is een groot doel om naartoe te werken, maar volgens Wesseling moet het vooral leuk blijven. "We zijn echte amateurs, liefhebbers. We doen het met ontzettend veel plezier." En ook het publiek geniet zichtbaar: "Ze worden ieder jaar beter, echt een knalfeest vanmiddag", vertelt een vrouw enthousiast voor de camera van Streekstad Centraal.
Pin It
Bekeken: 1042x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/