Biljarter Sam van Etten heeft uitstekend gepresteerd tijdens de Wereldcup in Veghel. Mede dankzij een overwinning op de nummer één van de wereld, plaatste de 27-jarige Schermerhorner zich afgelopen week voor het eerst voor de achtste finale van een wereldcuptoernooi. Daarna was het wel snel voorbij. Hij werd overklast door de Koreaan Haeng Jik Kim en verloor met 50-20.

Van Etten moest het in de poulevoorronden opnemen tegen de Koreaan Ye Sung Jeong, de Vietnamees Hong Chiem Thai én de nummer één van de wereld Marco Zanetti. In een ware thriller stootte hij de Italiaan met een eindschot van 5 punten uit het toernooi. "Wat een geweldige partij was dat. Bovendien werd ik gesteund door alle mensen op de tribune. Daardoor kreeg ik nog meer zelfvertrouwen", blikt Van Etten terug.

Maar ook de zeges op de andere twee poulegenoten mochten er zijn. Jeong was ongeslagen door het kwalificatietoernooi gekomen, maar bleek een maatje te klein voor Van Etten. En Thai, de nummer 22 van de wereldranglijst, werd na een goede start in de tweede helft van de partij ‘overruled’ door de Schermerhorner.

De verwachtingen waren daarna hoog gespannen, maar zijn debuut op het volgende niveau verliep anders dan verwacht. Tegenstander Haeng Jik Kim liet al vanaf het begin zien dat hij het feestje van Van Etten wilde verstoren. In de eerste negen beurten maakte de Koreaan, één van de beste driebanders van zijn land, 28 punten met een gemiddelde score van 3.111. Van Etten, de verrassing van het toernooi, kon daar slechts 11 punten tegenover zetten.

Ook in de tweede helft van de partij gaf Kim de Schermerhorner geen enkele kans. "Wat legt hij een vreselijke ballen voor Van Etten neer", merkte commentator Bert van Manen van mediakanaal Five & Six op. "Van Etten maakt niet veel fouten, maar hij wordt simpelweg overklast door de Koreaan."

Over enkele weken kan Van Etten zich tijdens de World Cup in Seoul opnieuw bewijzen. (archieffoto: Ton Smilde)
Pin It
Bekeken: 869x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/