In het Stedelijk Museum komen normaal jong en oud samen om naar het rijke verleden van Alkmaar te bekijken, maar in het jaar van 450 Jaar Alkmaar Ontzet is ook dat anders. Begin oktober vond in het museum namelijk een jongerentop plaats waarin de toekomst van Alkmaar centraal stond. Scholieren werkten hier hun eigen ideeën uit en lieten zich inspireren door elkaar.

Streekstad Centraal was in het museum aanwezig voor de Jongerentop 2023 en legde vast hoe de jongeren hun plannen tastbaar maakten in kunstwerken. Die kunstwerken zullen in het museum ook daadwerkelijk geëxposeerd worden. Voor de Jongerentop was ook een futuroloog 'ingevlogen' die de jongeren kon ondersteunen met deskundig commentaar.

Hedendaagse vraagstukken als de woningnood werden op eigenzinnige wijze opgelost en uitgebeeld. Zo kreeg het Alkmaar van de toekomst, dat z'n 500e Ontzet-jubileum zal vieren, alvast vorm in het Stedelijk Museum.
Pin It
Bekeken: 1087x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/