Een 15-jarige jongen uit Den Helder is veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur. Volgens de rechtbank zou de jongen een rol hebben gehad in de vechtpartij die gebeurde na een voetbalwedstrijd tussen FC Den Helder en SV Koedijk. Bij de vechtpartij raakten een 14-jarige jongen en 50-jarige man gewond.

De jeugdvoetbalwedstrijd werd afgelopen februari gespeeld op het complex van de Helderse ploeg. Na de wedstrijd ontstond een vechtpartij. Spelers van beide teams en omstanders gingen met elkaar op de vuist. Joost Schaub, voorzitter van SV Koedijk, vertelde dat hij 'niet blij verrast werd' met het nieuws over de vechtpartij. "Een speler van SV Koedijk is geslagen en geschopt. Hij hoeft gelukkig niet in het ziekenhuis te blijven, maar zoals het eruit ziet heeft hij een flinke hersenschudding."

Hoewel de zaak aanvankelijk vier verdachten telde, werd vanwege gebrek aan bewijs alleen de 15-jarige jongen vervolgd. De rechter acht zijn betrokkenheid bewezen.


Na het zien van camerabeelden besloot FC Den Helder om twee leden weg te sturen. Het is niet duidelijk of de 15-jarige Jutter een van die leden is. Ook weten we niet wie het andere geroyeerde lid is.


Pin It
Bekeken: 1118x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/