Bij een politieactie aan de Langestraat in Alkmaar is dinsdagmiddag een steekwapen gevonden. De politie heeft inmiddels ook een verdachte aangehouden. Twee andere mensen zijn door agenten onder schot gehouden, maar werden niet in de boeien geslagen. "Ik stond gewoon te shaken. Dit is niet normaal."

Vertelt een ooggetuige tegen Alkmaar Centraal. De Langestraat is een van de oudste straten in het centrum van Alkmaar. Het is deze straat die dinsdag rond 17:00 uur het toneel wordt van een grootschalige politieactie. "We zijn ter plaatse gekomen vanwege een conflict", meldt woordvoerder Joey Brink. "Er zou gedreigd zijn met een vuurwapen." Toegesnelde agenten wilden twee mannen staande houden, maar die verzetten zich. "We hebben vuurwapens op ze gericht. Uiteindelijk bleek het tweetal geen wapens te hebben." (Tekst gaat verder onder de foto)

De politie rukte groots uit naar de Alkmaarse winkelstraat. (Beeld: aangeleverd)


De politieactie trok veel bekijks van winkelend publiek. Een getuige reageert aangeslagen: "De straat stond helemaal vol met politiewagens. Er werden wapens gericht op twee mannen. Ik stond gewoon te shaken. Dit is niet normaal." Kort nadat de twee mannen onder schot werden gehouden, is een andere man in de boeien geslagen. Ook werd een mes gevonden in een rioolputje op de Langestraat. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de zaak.
Pin It
Bekeken: 1418x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/