450 Jaar Alkmaar Ontzet, twee dagen feest, twee dagen een overvolle en oergezellige binnenstad: Alkmaar kan terugkijken op een meer dan geslaagde viering van de Victorie. Dat was ook zeker wat bezoekers van het eindfeest in de binnenstad, op zondag 8 oktober, er van vonden: "Alleen maar blije mensen!"

Omdat 8 oktober dit jaar op een zondag viel, waren de meeste feestelijkheden verplaatst naar zaterdag 7 oktober. Maar dat betekende dus niet dat het op zondag stil was in de stad, integendeel. Op verschillende podia was live muziek te horen en werd er gedanst, gelachen en gedronken. Dat er eigenlijk een nog groter feest was beloofd, het veelbesproken feest dat niet doorging - daar dacht op deze feestelijke zondag bijna niemand nog aan.

Het feest van Alkmaar Victorie duurde twee, eigenlijk zelfs drie dagen, als we het pre-Ontzet en de lampionnenoptocht meerekenen. En vele feestelijkheden gingen eraan vooraf. Zo werd dat ene oktoberweekend de ontlading van een onvergetelijk jaar waarin heel Alkmaar stil stond bij die bijzondere geschiedenis uit 1573, toen de onafhankelijkheid van Nederland begon bij een onmisbare overwinning in Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1170x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/