Het nieuws van dit weekend heeft een wit-rode sjaal om: bijna alles wat er in Alkmaar gebeurt heeft direct of indirect te maken met de grootse viering van 450 Jaar Alkmaar Ontzet. Eén van de tradities die bij dat feest hoort is de presentatie van de hulpdiensten op de Kanaalkade. De Veiligheidsregio, de brandweer, de reddingbrigade en - dat vooral - héél veel kinderen.

Mediapartner NH was op de Kanaalkade aanwezig om verslag te doen van deze populaire Ontzet-traditie. Bijna iedereen die op de kade aanwezig was deelde dezelfde mening: het was dit jaar drukker dan ooit. En dat was mooi voor de aanwezige hulpdiensten, die alles uit de kast trokken om te laten zien waarvoor zij nodig waren.

Maar er was meer: ook die ándere Alkmaarse traditie, het dragen van kaas, kon op de Kanaalkade geoefend worden. "Kijk, dit is de school voor de kaasmannetjes", zei een vader, en zo'n school, dat leek z'n kinderen wel wat. Maar of je op zo'n school ook leert wat Alkmaar Ontzet éigenlijk inhoudt? Daar kon op de Kanaalkade aan worden getwijfeld. Het zijn zorgen voor overmorgen, want niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag is de binnenstad van Alkmaar één groots Ontzet-feestgedruis.
Pin It
Bekeken: 898x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/