Trijn Rembrands is dit jubileumjaar hét vrouwelijke gezicht van Alkmaar Ontzet. Vanaf de stadsmuren hielp zij 450 jaar geleden de Spaanse bezetter te verjagen. Wie de Alkmaarse vrouwelijke strijders anno 2023 zijn, daar ging de theatrale stadswandeling met de prikkelende titel  'Wie de F* is Trijn' over, die werd georganiseerd door Fedde &de Carvalho en Karavaan.

"Wij hebben een muziek-theatrale geluidswandeling - zo zou ik het eigenlijk noemen - die begint met vlakkevloer-theater hier in de consistorie", legde Anne Roos Rosa de Carvalho uit aan Streekstad Centraal. "En daarna volgen we haar door de stad, over de stadswal, door het park, over de oude muur, en daar treffen we hedendaagse Alkmaarse vrouwen van nu. Krachtige vrouwen, die vertellen over de strijd die zij nu nog voeren."

Trijn maakte al zingend ruzie met een autoritaire geschiedschrijver. Hij maakte van haar een angstloos manwijf, maar zij heeft zo haar eigen kijk op haar verhaal. Daarna gaf ze een bevrijdende ontdekking over de vermogens die zij in het hiernamaals heeft. Trijn gaf een stem aan een diversiteit van Alkmaarse vrouwen van nu; een judoka, wethouder, vrouwencoach met migratieachtergrond, een jonge vrouw die op vrouwen valt en hét Alkmaarse kaasmeisje.

"Indrukwekkend", vond een van de deelnemers. Het publiek reageerde positief op de wandeling Een ander zei: "Ik vond het ontroerend mooi, en ik snap nu dat de 'F' staat voor 'fantastisch'."
Pin It
Bekeken: 710x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/