Het is 450 jaar geleden, maar in Oudorp zijn de herinneringen aan het Beleg van Alkmaar vers. Daar werd deze beslissende gebeurtenissen namelijk nagespeeld in de polder die ook tóen, in 1573, het strijdtoneel was. Inclusief de onvermijdelijke natte voeten, natuurlijk. Het publiek genoot van 'Vrij van verzet': "Sí, sí."

Collectief Blauwdruk pakte de geschiedenis van 450 Jaar Alkmaar Ontzet op geheel eigen wijze op voor een stuk waarin de werkelijkheid soms een klein beetje vooruit geholpen werd: "Ja, we nemen er zeker een loopje mee", bevestigt Bram Walter van Collectief Blauwdruk. Daardoor valt er zeker ook wat te lachen en wordt er continu gespeeld met het heden. "We wilden dat spelen op een locatie die echt historisch is, dus in de modder." En die locatie is de Oudorperpolder.

Ook Streekstad Centraal woonde een voorstelling bij. En daarmee hadden we geluk, want 'Vrij van verzet' is stijf uitverkocht. Ook in het feestelijke Ontzetweekend zijn er nog voorstellingen, tot en met 8 oktober.
Pin It
Bekeken: 505x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/