Nog een paar likjes verf, een schroefje hier en daar en vooral kijken of alle bewegende delen ook echt bewegen. De bouwers van de praalwagens voor de Grote Middagoptocht tijdens Alkmaar Ontzet zetten de laatste puntjes op de i. Naast de bouwers zijn de toneelspelers en dansers net zo belangrijk voor een geslaagde optocht. Zij kwamen op bezoek bij de bouwers om de wagens te bekijken.

De Grote Middagoptocht is een van de hoogtepunten tijdens Alkmaar Ontzet. De bouwers van de praalwagens zijn al maanden bezig om hun kar zo spectaculair mogelijk te maken. Daar komt ook nog eens bij dat Alkmaar dit jaar viert dat het 450 jaar geleden de Spanjaarden versloeg tijdens de 80-jarige Oorlog. Een jubileumoptocht dus, en daarom pakken de vrijwilligers van de Grote Middagoptocht dit jaar flink uit.

Mediapartner NH zocht de bouwers op en nam een kijkje achter de schermen. Zo wordt er een tipje van de sluier opgelicht, maar hoe de optocht er écht uit gaat zien, dat is een verrassing tot zaterdag 7 oktober.
Pin It
Bekeken: 1268x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/