Alkmaar Shopping Night was weer een groot succes. Het was zaterdagavond gezellig druk in de binnenstad. Winkeliers wisten shoppers te lokken met allerlei aanbiedingen en verschillende vormen van entertainment. Ook op straat was er van alles te beleven, met muzikanten en bont uitgedoste straatartiesten. Food trucks zorgden voor de innerlijke mens.

Shopping Night is onderhand een traditie in Alkmaar en wordt alweer eventjes twee keer per jaar gehouden. De avond wordt aangekleed met entertainment en de najaarseditie valt altijd samen met de Blues Express. "Het is samen met blues, en we hebben daardoor straatbluesmuzikanten door de hele stad heen, en we hebben een klein festivalletje bij het stadhuis georganiseerd", vertelt Linda Mathot van Shopping Night aan Alkmaar Centraal. Bij het stadhuis brachten Marc van Stakenburg en gitarist ‘Big Bo’ Brocken muzikale verhalen, fabels en feitjes over de blues. (tekst gaat verder onder de foto)

Straatmuzikant op de Laat tijdens Shopping Night (foto: Marco Schilpp)


Door de winkelstraten wandelden de 'Magic Horses' van Kunst op Stelten, en op de Mient toonden levende standbeelden hun artistieke gave. Ook op de Mient was een Silent Disco, waarbij dansschool DanceFirst een optreden verzorgde. "Het is het rustweekend hier op de Mient en dat houdt in dat er geen muziek afgespeeld mag worden", licht Linda toe. "Dus we hebben bedacht van 'weet je, dan zetten we allemaal een koptelefoon op met heerlijke bluesmuziek', en we hebben een dansschool erbij die er zijn dans op doet."

De shoppers zijn enthousiast. "Ik vind het ontzettend leuk! Ik sta hier te kijken naar de dansende kinderen, met hun Silent Disco optreden, gezellige lampjes, de terrassen zijn vol, het is prachtig weer dus ja, kan niet mooier."

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte een fotoreportage, die te zien is op onze Facebookpagina.
Pin It
Bekeken: 1307x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/