De Westerweg in Alkmaar wordt een fietsstraat. De ontwerpfase is inmiddels gestart en in november worden omwonenden betrokken bij de uitwerking. De herinrichting start op zijn vroegst eind volgend jaar, maar de maximumsnelheid tussen de rotonde Bergerhout en de Fritz Conijnlaan gaat nog deze maand omlaag naar 30 km/uur.

De Westerweg door Alkmaar en Heiloo wordt onderdeel van de doorfietsroute Heerhugowaard - Uitgeest. Net als op de Frieseweg, is gemotoriseerd verkeer straks te gast tussen de fietsers. Gemeente Alkmaar nodigt omwonenden uit om ideeën aan te dragen voor de herinrichting, bijvoorbeeld wat betreft de oversteekplaatsen, snelheidsremmers en de parkeervakken. De beoogde doorfietsroute verdient vooral aandacht bij de Fritz Conijnstraat.

De herinrichting start op zijn vroegst in het vierde kwartaal van 2024, maar de maximumsnelheid gaat tussen de Bergerhoutrotonde en de Fritz Conijnlaan binnenkort dus al omlaag naar 30 km/uur. Het verkeersbesluit wordt eind deze maand gepubliceerd. Daarna worden de verkeersborden aangepast en komen er digitale borden die bestuurders wijzen op hun snelheid.
Pin It
Bekeken: 2253x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/