In het jubileumjaar van de Alkmaarse victorie is er veel aandacht voor 'de 4 V's': vrijheid, verdraagzaamheid, verscheidenheid, verbondenheid. In het dorp De Rijp zal bij deze thema's worden stilgestaan tijdens bijzondere kookworkshops, waarbij de Koreaanse keuken centraal staat. Want met Korea heeft De Rijp een hechte band.

De workshops worden georganiseerd door Stichting Jan Janszn. Weltevree. Deze stichting staat ieder jaar stil bij de geschiedenis van dorpsgenoot Jan Janszn. Weltevree, die in 1627 als eerste Europeaan ooit voet aan land zette in Korea. De Koreaanse keuken heeft daarom bijzondere betekenis voor de Rijpers - maar deze keuken mag zich sowieso in grotere belangstelling verheugen: "De Koreaanse keuken is nu een enorme culinaire trend en terecht", schrijft de organisatie. "Het is gezond, divers, kleurrijk en vooral heel erg lekker!"

Taeyeon Kim. (foto: Stichting Jan Janszn. Weltevree)


De workshops worden verzorgd door chefkok Taeyeon Kim, van 'The Kimchi Institute', internationaal vermaard om de kundige bereiding van Koreaanse gerechten. Zij zal de workshops geven in het Engels. Uiteraard worden de workshops afgesloten met een gezellige maaltijd, want juist het samen eten, samen genieten van de verscheidenheid, is zo belangrijk in dit jaar van Alkmaar 450 Jaar Ontzet. De Koreaanse keuken blinkt zelf ook uit in het 'verbinden' van 'verscheidenheid': "Balans in de volgende vijf smaken kenmerken de Koreaanse smaak: zoet, zout, zuur, pittig en bitter", laat de organisatie weten.

De workshops vinden plaats op woensdag 11 oktober, woensdag 22 november en donderdag 23 november. De eerste workshop gaat over fermentatie, de workshops in november over 'feesteten'. De avonden starten om 18.00 uur en einde van de avond is rond 22.00 uur. Deelname kost 65,- euro, opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is per workshop plek voor tien personen. Alle workshops vinden plaats in Restaurant Bij Ernst in De Rijp.

Voorbeeld van een Koreaanse maaltijd. (foto: Stichting Jan Janszn. Weltevree)

Pin It
Bekeken: 1050x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/