Bij de aankomende editie van AZ - sc Heerenveen op 21 oktober is maar de helft van het uitvak beschikbaar voor fans van de Friese club. Dat betekent een capaciteit voor slechts 375 supporters. De beslissing hebben lokale autoriteiten genomen naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de vorige confrontatie op 1 april eerder dit jaar, meldt mediapartner NH.

De wedstrijd tussen AZ en sc Heerenveen op 1 april werd ontsierd door fakkels die supporters op het veld gooiden. Scheidsrechter Jochem Kamphuis legde toen de wedstrijd na tien minuten al stil. Na een periode van tien minuten werd de wedstrijd wel weer hervat.

Voor de supporters van sc Heerenveen is het alleen mogelijk om de wedstrijd op 21 oktober in Alkmaar met de georganiseerde busreis te bezoeken. Met eigen vervoer komen is dus niet toegestaan. Er worden eveneens maatregelen verwacht als AZ op 28 januari 2024 op bezoek gaat bij Heerenveen. Bij het vorige treffen tussen beide teams in het Abe Lenstra Stadion vond namelijk ook een incident plaats in het uitvak. Om welke sancties het gaat, is nog niet bekend.

Volgens sc Heerenveen waren bij het fakkelincident veertien daders betrokken. Zes van hen hebben een stadionverbod gekregen van de KNVB, variërend in duur van 18 tot 72 maanden. Daarnaast moeten ze geldboetes betalen.
Pin It
Bekeken: 3143x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/