Wie was mijn overgrootvader en waar komt mijn familie vandaan? Mede door televisieprogramma's als Verborgen Verleden lijkt de zoektocht naar voorouders populairder dan ooit. Archiefmedewerker Mariëlle Hageman geeft op donderdagen 5 oktober en 7 december een beginnerscursus in Regionaal Archief Alkmaar.

Tijdens de kennismaking met familieonderzoek krijgen deelnemers informatie over het uitpluizen van de stamboom. "We gaan kijken naar de belangrijkste bronnen voor het doen van familieonderzoek", vertelt Hageman aan Streekstad Centraal. "Genealogie start bij jezelf en vervolgens werk je verder terug in de tijd. Deze cursus is het startschot. Het heet familieonderzoek, dus mensen gaan ook op onderzoek uit. Zelf kijken wat er te vinden is, maar wij helpen ze." Als kers op de genealogische taart krijgen deelnemers na de uitleg met de groep een korte rondleiding door onze depots, die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Of het moeilijk is om te beginnen met het familieonderzoek? "Niet als je weet hoe het moet", lacht ze. "Maar daarom geven wij ook tips."

De gratis cursussen zijn op donderdagen 5 oktober en 7 december van 14:30 tot 16:00 uur. Aanmelden kan door te bellen met het archief via 072 - 850 82 00. Ook is het mogelijk om te mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 2128x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/