Alkmaarder Job G. (26), de motorrijder die verdacht wordt van het doodrijden van de 5-jarige Lily uit Alkmaar krijgt zijn rijbewijs voorlopig niet terug. Dat bepaalt de rechtbank in Haarlem dinsdag, schrijft mediapartner NH. "De verdachte moet rekening houden met een lange, onvoorwaardelijke rijontzegging", zegt de officier van justitie.

Op 15 april staat de tijd stil in het Rembrandtkwartier. De 5-jarige Lily uit Alkmaar rijdt die middag in een bakfiets met haar vader over de Van Ostadelaan. Als ze willen afslaan, op de Nicolaas Beetskade gaat het gruwelijk mis. Een motorrijder, de 26-jarige Job G., ziet de bakfiets volgens het Openbaar Ministerie over het hoofd en knalt vervolgens met volle snelheid op de bak. Lily is ernstig gewond en wordt met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gesneld, maar daar overlijdt ze uiteindelijk aan haar verwondingen.

G. zou op de Van Ostadelaan te hard hebben gereden en daarbij andere weggebruikers hebben ingehaald. "Zonder vaart te minderen heeft hij de middengeleider gepasseerd, waarna hij een fiets, die stilstond om af te slaan, niet meer kon ontwijken", verklaart het OM. Op de plaats van het ongeluk werd een gedenkplek voor het meisje ingericht. Daar ontstond al snel een zee van bloemen, kransen, kaarsjes en brieven. "Iedereen hier in de buurt kent dit gezin, ze zijn hier zo geliefd", reageerde een buurtgenoot. (Tekst gaat verder onder de foto)Een half jaar na het ongeluk is het verdriet van Lily’s nabestaanden onverminderd groot. Haar ouders en opa en oma zijn dinsdag aanwezig in de rechtszaal. Bij Lily’s moeder stromen de tranen onophoudelijk over haar wangen. Rechts van haar ouders zit de verdachte G. met gebogen schouders in het beklaagdenbankje. "Mijn cliënt heeft sinds het ongeluk niet meer gewerkt in zijn transportbedrijf en wil zijn rijbewijs graag terug", verklaart zijn advocaat Vito Shukrula. "Zijn leven staat stil. Hij wil weer geld verdienen, ook omdat hij de schadevergoeding die eraan komt graag zelf wil betalen. Zodat hij in elk geval dat stuk voor zijn rekening kan nemen." G. wendt zich tot de ouders van Lily: "Mentaal en geestelijk was het een zware periode, maar wat ik meemaak valt in het niet bij wat de familie meemaakt. Dat is duizend keer erger. Ik wil echt dat ze weten dat ik enorm met ze meeleef."

Als het aan het OM ligt, krijgt hij zijn rijbewijs voorlopig niet terug. Daar vindt de officier van justitie het nog te vroeg voor. "Er is vermoedelijk met hoge snelheid gereden, waardoor de verdachte een ongeluk heeft veroorzaakt en een vijfjarig meisje omkwam." Bovendien is het onderzoek nog niet afgerond. "De telefoon van de verdachte wordt onderzocht om zijn snelheid te bepalen. We wachten nog op de bevindingen van het Nederlands Forensisch Instituut." Na een kort overleg gaat de rechtbank daarin mee. "Uw verzoek wordt afgewezen, vanwege de ernst van het feit en de gevolgen ervan. Ook omdat het onderzoek nog steeds loopt."

Er is nog geen zicht op wanneer dat kan worden afgerond, laat de officier van justitie desgevraagd weten. "De zaak wordt voor onbepaalde tijd aangehouden. Na afronding van het onderzoek wordt een datum gepland voor de inhoudelijke behandeling van de zaak", aldus de rechtbank.
Pin It
Bekeken: 3953x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/