Het was behoorlijk warm in de Aletta Jacobszaal van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Toch weerhield dat zestig sportievelingen niet om de hometrainer op te stappen en minstens vijftig minuten af te zien tijdens het sponsorevenement Tour de Friends. Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor beweegboxen voor de verpleegafdelingen.

In de beweegboxen zitten onder andere gewichten, ballen, zandzakjes en weerstandbanden die patiënten kunnen gebruiken in het ziekenhuis. "Het is ontzettend belangrijk dat patiënten in beweging komen", vertelt Bianca Wieringa van Vrienden van Noordwest aan mediapartner NH. "De beweegboxen brengen patiënten van jong tot oud op een leuke manier en helpt hen bij een sneller herstel." Het doel is om minstens 3.500 euro op te halen, zodat elke verpleegafdeling een beweegbox krijgt. En om dat voor elkaar te krijgen moet er flink gefietst worden. Naast verplegers, artsen en zelfs de burgemeester fietst ook de 75-jarige Lammy Nassy uit Alkmaar mee. Ze is vijf jaar geleden van kanker genezen en vertelt in onderstaande video waarom bewegen zo belangrijk is in het ziekenhuis.

De fietsactie wordt voor de tweede keer georganiseerd door de Vrienden van Noordwest. De club zet zich in om wensen te vervullen die het verblijf van patiënten en bezoekers in de ziekenhuizen van Noordwest Ziekenhuisgroep (in Alkmaar en Den Helder) net even prettiger maken en bijdragen aan een sneller herstel. Zo werden er eerder VR-brillen aangeschaft, zodat jonge patiëntjes voor of na een ingrijpende operatie even wat afleiding hebben. Ook werd er een relaxstoel voor de afdeling verloskunde gekocht en een warmtekast voor de afdeling oncologie om dekens op te warmen. "Deze zaken kunnen niet betaald worden uit het standaard ziekenhuisbudget, we zijn dus erg blij met alle steun die we krijgen", aldus Bianca Wieringa.
Pin It
Bekeken: 1097x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/