't Praethuys, de plek waar mensen terecht kunnen met hun eigen verhaal over kanker, heeft in de 'Wandelmusketiers' een drietal onvermoeibare steunpilaren gevonden. Hans Maarten Parriger, Inico Geels en Harry van de Kuijt legden eerder dit jaar al 400 kilometer af om geld in te zamelen voor dit goede doel en op zaterdag voltooiden ze hun missie: 450 wandelkilometers in het jubileumjaar van Alkmaar Ontzet.

Wie zaterdagmiddag in de binnenstad van Alkmaar was zal de feestelijke intocht van de drie 'boezemvrienden' niet gemist hebben. Zelfs de fanfare gaf acte de présence. Maar eigenlijk kon niemand dit jaar om de Wandelmusketiers heen, ze waren ook al bij de Alkmaarse Wandel4daagse en deze zomer besteedde Alkmaar Centraal in een podcast aandacht aan hun initiatief. Burgemeester Anja Schouten stak haar bewondering voor de Alkmaarders dan ook niet onder stoelen of banken: "Ik denk dat wij met z'n allen drie diepe buigingen maken voor deze heren", zei ze na de feestelijke binnenkomst in de Grote Kerk.

Het onderwerp kanker raakt de mannen, verbindt hen ook - en inspireerde het drietal tot hun opmerkelijke wandelprestatie. De laatste tocht, van 50 kilometer, was in alle vroegte begonnen in Koedijk: om 4:15 uur. Tijdens de Wandel4daagse daagden de Wandelmusketiers Alkmaar Centraal uit om daarbij te zijn - en we hielden woord. "400 kilometer hebben we er op zitten, we moeten er nog vijftig, dat is een teringeindje", zegt Parriger nuchter als we hem spreken aan de start. Maar vastbesloten: "Het gaat lukken!"

En het lukte dus. 50.230 euro werd er binnengehaald en dat is meer, véél meer dan het aanvankelijke doel was. In eerste instantie waren de Wandelmusketiers al tevreden geweest met 11.250 euro, dat is 25 euro per afgelegde kilometer. Maar steeds werd de lat hoger gelegd, tot er dus uiteindelijk meer dan een halve ton bij elkaar gewandeld werd. En met die opbrengst kan 't Praethuys nog wel even verder. De drie vrienden kijken er met veel trots op terug: "Het was werelds. Het was fantastisch."
Pin It
Bekeken: 1293x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/