Simone Meijnen heeft laten weten terug te treden als fractievoorzitter van D66 Alkmaar. Ze draagt op zeer korte termijn het stokje over aan Steven Smit die zich vanaf 1 september fractievoorzitter mag noemen. Meijnen laat weten dat het haar steeds zwaarder valt haar mantelzorgtaken te combineren met haar verantwoordelijkheden als fractievoorzitter. Afscheid nemen van de politiek of van D66 doet ze niet, ze blijft actief als 'actief en enthousiast raadslid'.

Na drie jaar als fractie-assistent actief te zijn geweest, werd Meijnen in 2018 gekozen tot gemeenteraadslid. In 2021 werd ze lijsttrekker en fractievoorzitter bij de Alkmaarse fractie van D66. Een jaar later won ze met D66 de verkiezingen. Ze mocht daarna de formatie leiden, maar voor de plannen die ze daar voor had bleek de Alkmaarse politiek nog niet klaar. Ze werd in november 2022 met de D66 fractie en beoogde coalitiepartners OPA en VVD terugverwezen naar de oppositiebanken door GroenLinks.

De coalitie die uit de GroenLinksformatie ontstond was echter geen lang leven beschoren en Meijnen mocht het 6 maanden later opnieuw proberen. Tijdens die formatieronde is de huidige coalitie gevormd.
Pin It
Bekeken: 2018x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/