Vraag iemand om een heteluchtballon en hij zal beginnen met een ovaal, of een grote kegel. Maar gisteravond steeg in Oudkarspel een heel andere vorm naar de hemel: het hoofd van Vincent van Gogh. Want echte kunstenaars zien alles natuurlijk nét even anders. Zo ook de winnares van de Van Gogh & Friends Fotowedstrijd die werd georganiseerd door het Stedelijk Museum van Alkmaar.

Hanneke Klumpenaar herkende in een sfeervolle foto van de Alkmaarse Hekelstraat, het straatje waar ze werkt, een schilderij van Van Gogh terug: 'Caféterras bij Nacht'. Met die bijzondere 'match' van foto en schilderij wist Klumpenaar de fotowedstrijd van het museum te winnen. En dus mocht zij donderdagavond, bij mooi weer, een ballonvaart gaan maken in een wel heel bijzondere ballon. "De rust ervaren in de lucht, dat lijkt me heel erg mooi", vertelt Klumpenaar aan Streekstad Centraal kort voor ze instapt. "Het is niet dat je dagelijks doet..." (tekst gaat door onder de foto)

De prijswinnende foto. (Hanneke Klumpenaar)


Ballonvaarder Remko Wigger legt uit dat een ballon zoals deze een 'special shape' worden genoemd. "Die varen over het algemeen met minder wind", verklaart hij. "De ronde ballonnen zijn minder gevoelig voor de weersomstandigheden." Die zijn dus een stuk eenvoudiger te bedienen, maar toch zijn 'special shapes' wel ontzettend geliefd. Iets wat zich ook in de prijs van zo'n ballon vertaalt: "De bijzondere vormen, die kunnen wel oplopen naar 2,5 ton."

Gisteren was het weer in ieder geval goed en dus tuurde het hoofd van de grote schilder tevreden over Noord-Holland. Met misschien wel een extra oogje op het Stedelijk Museum van Alkmaar, waar nu zijn schilderijen hangen. En Hanneke Klumpenaar zal misschien extra oog hebben gehad voor de Hekelstraat, die haar inspireerde tot de prijswinnende foto.
Pin It
Bekeken: 2742x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/