Anneke Helder is kunstenaar van de maand juli bij Hortus Alkmaar. De hele komende maand zal een expositie met werken van de kunstschilder uit Benningbroek te zien zijn in het Kascafé van de Hortus.

De natuur is voor Anneke een blijvende bron van inspiratie. Haar werk is geen letterlijke weergave van deze natuur, maar meer een beleving, en ze is gefascineerd door de schijnbare toevalligheid waarmee in de natuur de meest schitterende dingen ontstaan. Waar al dat moois vandaan komt, ziet Anneke als een raadsel en roept bij haar bewondering op, die ze verwerkt in haar kunst. Haar schilderijen gaan over de binnenwereld. Ogenschijnlijk schildert zij de natuur, de buitenwereld, maar dat zijn aanleidingen tot iets anders. De natuur wordt geabstraheerd weergegeven, ontdaan van allerlei overbodige details en als het ware objectief gemaakt. Het zijn innerlijke beelden die de bezoeker door die objectivering kan herkennen. Het werk van Anneke biedt de beschouwer een blik op zichzelf.

Anneke Helder volgde een opleiding aan de Vrije Academie te Den Haag en werkt graag met acrylverf. Ze exposeert regelmatig zowel in binnen- als het buitenland, en straks dus in de Hortus Alkmaar.

Meer over openingstijden, exposities en activiteiten is te vinden op hortusalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 1107x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/