Kamerkoor Sine Nomine Alkmaar bestaat 45 jaar en dat wordt zondag 18 juni gevierd met een spetterend concert in de Cultuurkoepel van Heiloo. Onder de titel TANGO! brengt het Alkmaarse koor drie bijzondere stukken ten gehore, namelijk de Misa A Buenos Aires, het Gloria van Poulenc en Psalm 150 van Sweelinck.

De Misa A Buenos Aires, ook wel Misatango genoemd, is een uniek werk dat klassieke muziek met tango-invloeden combineert. De Argentijnse componist Martín Palmeri schreef het voor koor, sopraansolo, strijkers, piano en bandoneon. De bandoneon geeft het stuk een Argentijns tintje en maakt het tot een ware tango-beleving.

Het Gloria van Poulenc is een energiek werk dat geschreven is voor koor, sopraansolo en piano. Het koor zorgt voor de mooie harmonieën, terwijl de sopraan de solopartijen voor haar rekening neemt. De piano ondersteunt het geheel. Het is een gevarieerd stuk met opzwepende en intieme delen.

Psalm 150, Or soit Loue L’eternel is een feestelijke lofzang van de Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck. Het muziekstuk roept op tot het loven van God met verschillende instrumenten en stemmen. Het koor wordt begeleid door het Promenade Orkest, Simone van der Weerden (Bandoneon), Dorine Diemer (piano) en Jeannette van Schaik (sopraan). Het geheel staat onder leiding van dirigent Paul Valk.

Het concert begint om 15:00 uur. Toegang kost 24,95 euro, maar is gratis onder 17 jaar oud. Kaartjes en meer info via sinenominealkmaar.nl, 072-5336906 en in de kerk.
Pin It
Bekeken: 1340x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/