Bijna een kwart van alle motorvoertuigdiefstallen in heel Nederland vindt plaats in Noord-Holland. Regio Alkmaar is wat betreft deze vorm van criminaliteit echter redelijk veilig. Inwoners van Heiloo komen er het allerbest vanaf. In de eerste vier maanden van 2023 werd hier geen enkel motorvoertuig als gestolen opgegeven. Dat was ook zo in de eerste vier maanden van 2022.

Inwoners van Dijk en Waard zijn relatief het vaakst de klos, blijkt uit politiecijfers uitgeplozen door Independer Hier werden in de eerste vier maanden vijf motorvoertuigen gestolen (1,37 per 10,000 huishoudens). In de eerste vier maanden van 2022 waren dat er zes. Gemeente Alkmaar kampte in de eerste vier maanden met vijf gevallen (0,94), tegenover tien in dezelfde periode een jaar terug. Bergen kwam opnieuw uit op één ontvreemd motorvoertuig (0,72).

In Nederland worden inwoners langs de Duitse grens van Venlo tot het zuidelijke puntje het vaakst geteisterd door auto- en motordieven. Getallen van ruim boven de 10 diefstallen per 10.000 huishoudens zijn hier allesbehalve uitzonderlijk. Vermoedelijk verdwijnen de gestolen voertuigen direct de grens over naar Duitsland of verder.

Autoverzekeringenexpert Menno Dijcks waarschuwt dat autodiefstal niet gedekt wordt door een WA verzekering. Hiervoor is een WA+ of Allrisk verzekering nodig. "Denk daar dus goed over na als je een autoverzekering afsluit."
Pin It
Bekeken: 3270x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/