Het is meivakantie, maar zwemmen in open water is alleen voor de echte doorzetters. Het is simpelweg nog te koud, het voorjaar heeft nauwelijks warme dagen gekend. Toch geldt 1 mei wel als het begin van het 'zwemseizoen'. Wie graag een duik neemt in het open water kan op een officiële website nagaan waar dat veilig is.

Zwemmen in open water is voor zwemliefhebbers wat schaatsen op natuurijs is voor schaatsliefhebbers. Minder chloor, meer avontuur. In de regio rond Alkmaar is er volop gelegenheid om het gezelschap van zoet- en zoutwatervissen op te zoeken. De stranden van Egmond, Bergen, Schoorl, Hargen en Camperduin zijn natuurlijk algemeen bekend. Geschikte binnenwateren zijn er ook bij de Noorderplas en bij het Geestmerambacht. Zwemliefhebbers uit Heiloo en de Schermer zullen ook het Alkmaardermeer wel kennen, met het strand De Hoorne nabij Akersloot. Het Strand van Luna heeft ook goede voorzieningen, maar de waterkwaliteit geldt wel als 'slecht', zo is te lezen op de website zwemwater.nl.

Ook op veilige stranden blijft het natuurlijk opletten geblazen. Recreatieschap Geestmerambacht wijst er nog maar eens op dat het water daar verraderlijk diep is: "door de diepte van de plassen komen koude stromingen voor. Onderkoeling en kramp liggen op de loer. Soms is het dan lastig of zelfs onmogelijk om nog verder te zwemmen."

Wellicht ten overvloede: van een brug of steiger springen is gevaarlijk en om die reden ook echt verboden.
Pin It
Bekeken: 2373x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/