De Bergertunnel, die de Bergerweg onder het spoor door leidt, gaat dicht, Vanaf morgen zal deze voor het autoverkeer belangrijke verbinding zijn afgesloten vanwege werkzaamheden. De werkzaamheden duren tot en met donderdag 4 mei, naar verwachting is de Bergertunnel dus vrijdag 5 mei weer open.

Uit onderzoek ter plaatse kwam naar voren dat het beton in de tunnel moet worden hersteld. Om dit veilig en zorgvuldig te kunnen doen sluit Stadswerk 072 de autotunnel geheel af. De fiets- en voetpaden kunnen nog wel gewoon worden gebruikt. Ook het treinverkeer zal van de herstelwerkzaamheden aan de Bergertunnel geen hinder ondervinden.

De Bergertunnel is binnen 'de Ring' één van vijf overgangen van de spoorlijn die door Alkmaar gaat. Verder gaat de Ringweg uiteraard onder de spoorlijn door. De afsluiting van de Bergertunnel betekent voor automobilisten uit Bergen en omgeving dat ze kunnen omrijden via de Ringweg en de Helderseweg. Inwoners van de Alkmaarse stadswijk De Hoef kunnen kiezen voor de spoorwegovergang in de Kalkovensweg, maar in veel gevallen zal ook voor hen omrijden via de Ringweg het snelst zijn.

(foto: De Bergertunnel tijdens een hoosbui in 2021)
Pin It
Bekeken: 2366x
https://ee.itk.ac.id/data/