Ex-wethouders Robert te Beest (CDA), Ad Jongenelen (BAS) en Victor Kloos (OPA) zouden zomaar weer terug kunnen keren in het Alkmaarse college. Op dit moment voeren de voorlopige coalitiefracties onder leiding van formateur Bert Blase onderhandelingen over een akkoord en de verdeling van de portefeuilles. Maar de vraag aan deze drie ex-wethouders is natuurlijk of ze zich überhaupt wel beschikbaar willen stellen voor een nieuwe termijn.

Op zoek naar het actuele telefoonnummer van Ad Jongenelen liet BAS-fractievoorzitter Ben Bijl ons al weten dat we voorlopig niks wijzer zullen worden: "We laten helemaal niks los. De kip is aan het broeden, en is net begonnen met broeden. Dat gaat nog heel even duren."

Ook Robert te Beest houdt de kaken stijf op elkaar over zijn intenties, en over hoe hij zich voelt bij de huidige situatie: "Daar doe ik nu nog geen uitspraken over, dat zou heel ongepast zijn. Noem het maar even radiostilte, ik denk dat dat goed is." Te Beest is een ervaren wethouder, en inmiddels ook goed bekend met het voortijdig eindigen van termijnen. In Velsen trad hij af vanwege ongenoegen in de raad over zijn informatievoorziening rond een financieel zinkende schouwburg. In september 2021 vertrokken twee collega-wethouders nadat de coalitie scheurde over een kwestie rond asielbeleid. Ruim een maand geleden werd Te Beest, samen met vijf collega's, ontslagen na een coalitiebreuk. Ook vanwege twist over het asielbeleid.

En dan is er nog OPA-fractievoorzitter Victor Kloos. Hij was van maart 2002 tot april 2006 én van april 2011 tot juni 2018 wethouder namens zijn partij. De afgelopen raadsperiode zat zijn fractie niet in de coalitie en was hij fractievoorzitter, maar nu lijkt de kans op een terugkeer groot. Maar ook Kloos zwijgt in alle talen over hoe hij de huidige situatie ziet als ex-wethouder, en of hij overweegt zich weer beschikbaar te stellen: "Wij doen als OPA hierover nu nog geen uitspraken."
Pin It
Bekeken: 1539x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/